banner-feb22-ua.jpg
12.04.2024 06:00:00

5 типових проблем у маркетингу компаній

5 типових проблем у маркетингу компаній

Чому ваш маркетинг не працює, як слід? Можливо саме через ці помилки.

1. Немає маркетингу взагалі. Іноді бізнес живе за рахунок лише постійних клієнтів або "сарафанного радіо", і цього ніби достатньо. Проте це ризиковано. Бо коли раптом почнеться брак клієнтів, у вас не буде перевіреної системи маркетингу, яка б могла регулярно залучати нових клієнтів.

2. Немає аналітики. Коли компанія не має даних про те, як працювала лідогенерація в попередній рік або кілька років, складно прокласти маршрут від того, як є, до того, як хочеться. Як можна збільшити лідогенерацію, якщо невідомо, як у компанії лідогенерація працює зараз і як працювала кілька років тому?

3. Немає правильної постановки цілей. Нерозуміння причинно-наслідкового зв’язку в постановці цілей — це одна з великих проблем малого та середнього бізнесу. Коли власник ставить велику мету для бізнесу, він має розуміти, що відповідальність за її виконання несуть різні відділи. Маркетинг виконує свою частину: знаходить клієнта і приводить в компанію. Але маркетинг не впливає на клієнта протягом усього життя в компанії.

4. Маркетингові процеси ніхто не контролює. Недостатньо просто виділити бюджет на просування і поставити задачу. Потрібно контролювати результати, аналізувати і, за потреби, коригувати стратегію.

5. Лідів генерує лише один канал. Не так важливо, який саме цей канал, тривожна ситуація в тому, що він єдиний. Мати один робочий канал лідогенерації та втратити його — це втратити бізнес. Подбайте про те, аби хоча б 50% клієнтів приносив інший канал.

Поділитися в соціальних мережах:

Місце проведення

  • Адреса виставки:

    Україна, Київ,
    Проспект Берестейський (Перемоги), 40-Б

  • Час роботи:

    10:00 – 17:00

  • Телефон:

    +38 (044) 456 38 04

  • Метро:

    Червона лінія М1, "Шулявська"

  • Таксі:

    +38 (093) 012 32 23