banner-feb22-ua.jpg
23.10.2020 13:55:00

Виходить друком «Довідник української моди» — перша книга про людей, що створюють індустрію моди в Україні

Виходить друком «Довідник української моди» — перша книга про людей, що створюють індустрію моди в Україні

За останні десятиріччя українська мода стала повноцінною складовою креативної індустрії, розмови про бурхливий розвиток якої не стихають як всередині країни, так і за її межами. Розуміючи потребу у системному описі цього явища як індустрії, історикиня моди та fashion-критикиня Зоя Звиняцьківська разом із журналістом та редактором відділу моди Harper’s Bazaar Ukraine Антоном Єременко випускають книгу «Довідник української моди» / Fashion Directory of Ukraine.

«Довідник української моди» — це перша книга про людей, що створюють індустрію моди в Україні. Реалізація проекту зайняла близько півроку. За цей час автори книги записали сто годин інтерв’ю з 92 представниками різних напрямів української модної індустрії — дизайнерами, стилістами, фотографами, рітейлерами та іншими.

Основною метою видання автори вбачають надання цілісного уявлення про українську моду як сформовану креативну індустрію.

«За останні роки українська мода перестала бути локальним явищем, окремі перемоги перетворилися на систему, тому ми вирішили створити книгу, що демонструватиме це»

Антон Єременко, редактор відділу моди Harper’s Bazaar Ukraine

«Головними умовами нашої роботи були незаангажованість та увага до фактів. Треба було привести несформовану множину уявлень про вітчизняну модну індустрію в систему, що відповідає критеріям глобальної моди. Українська модна індустрія — динамічне та масштабне явище, і нашою метою було показати його комплексно, дати цілісну картину»

Зоя Звиняцьківська, історикиня моди та fashion-критикиня

Саме інтерв’ю з тими, хто розбудовує в Україні моду як повноцінну креативну індустрію, стали основою книги, загальний обсяг якої склав 192 сторінки. Над дизайном видання та обкладинкою працював Гліб Муха. Більша частина портретів героїв книги — авторства фотографки Юлії Крайст.

«Довідник української моди» / Fashion Directory of Ukraine видається одразу двома мовами — українською та англійською. Окрім друкованих примірників, створено і окремий сайт, де, починаючи з 28 жовтня, матеріали книги з’являться у вільному доступі.

«Довідник української моди» створено за підтримки Українського культурного фонду.

Джерело: MMR

Поділитися в соціальних мережах:

Місце проведення

  • Адреса виставки:

    Україна, Київ,
    Проспект Берестейський (Перемоги), 40-Б

  • Час роботи:

    10:00 – 17:00

  • Телефон:

    +38 (044) 456 38 04

  • Метро:

    Червона лінія М1, "Шулявська"

  • Таксі:

    +38 (093) 012 32 23