banner-feb22-ua.jpg
16.05.2022 16:38:00

Видавництво Ранок випустило дитячий комікс про мінну безпеку

Видавництво Ранок випустило дитячий комікс про мінну безпеку

Один день війни вартує щонайменше 5 дням розмінування. Люди зазнають травм та гинуть від мін та інших вибухонебезпечних предметів навіть за відсутності активних бойових дій. Число постраждалих щодня збільшується. Такі реалії сьогодення.

Кожен має знати, що загроза вибуху може бути прихована у непомітних і на перший погляд безпечних, побутових речах. Кожен має навчити дітей базових правил безпечної поведінки і дій у разі виявлення мін та інших вибухонебезпечних предметів. Саме знання цих правил допоможе врятувати не одне життя!

Та як пояснити дітям про небезпеку? Як попередити їх і захистити?

Звичайно, на допомогу прийде книга. Видавництво «Ранок» на замовлення Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України створило унікальну книгу – навчальний посібник у вигляді коміксу, що допоможе дітям засвоїти важливі питання мінної безпеки.

Сюжет видання «Мінна безпека не без ПЕКа» допомагає максимально розкрити дуже складну й, на жаль, актуальну тему сьогодення. А поведінка головних героїв у ситуаціях, пов’язаних з мінами чи вибухонебезпечними предметами  стає взірцем для наслідування й навчає правилам безпеки, знання яких може врятувати життя! Події розвиваються на планеті Чудасії, яка дуже схожа на Землю, проте дечим відрізняється. Головний герой – добрий і кмітливий песик на ім’я ПЕК, який був обдурений лиходієм Бенгом. Натомість, щоб потайки підкладати діточкам цікаві предмети та подарунки, Пек розкладав вибухівку! Планеті загрожувала біда! Через випадковість від міни постраждав сам собака. Його життя врятували дівчинка Ліка та її друг Макс. І звісно ж, вони потоваришували! Вони не лише самі правильно поводилися у небезпечних ситуаціях, а й пояснювали іншим жителям планети, яких правил важливо дотримуватись, щоб залишатися у безпеці.

Окрім вражаючого сюжету книжка містить інформаційні плакати, які для наших героїв служать інструкціями на тему мінної безпеки. Саме завдяки ним читачі дізнаються про:

    основні правила безпечного поводження з мінами та ВНП;

    можливі місця знаходження мін та ВНП;

    форми та кольори найпоширеніших мін та ВНП;

    можливі причини та наслідки вибуху;

    основні правила безпечного поводження у випадку виявлення мін та ВНП, іншого невідомого предмета;

    дії у випадку перебування людини у небезпечній ситуації (наприклад, на території мінного поля).

Але й це ще не все! Читати та засвоювати матеріал буде  набагато простіше, якщо «включитися» безпосередньо у процес. Саме тому у книжці є завдання з наліпками й інтерактивні додатки у режимі онлайн. Такі активності ще більше зацікавлять дітей і допоможуть їм краще засвоїти необхідні знання. Крім того, за QR-посиланнями можна перевірити свої знання або переглянути корисне відео.

Видання рекомендоване до читання маленьким українцям і їхнім батькам, адже воно навчає правилам поведінки в небезпечних ситуаціях, містить цінні поради і інформаційні плакати, що допоможуть краще запам’ятати та засвоїти алгоритм дій при зустрічі з мінами, вибухонебезпечними та підозрілими предметами, і зрештою зберегти життя!

Завантажити комікси можна на сайті видавництва, обравши електронну книгу, за посиланнями:

Джерело: www.ranok.com.ua 


Поділитися в соціальних мережах:

Місце проведення

  • Адреса виставки:

    Україна, Київ,
    Проспект Берестейський (Перемоги), 40-Б

  • Час роботи:

    10:00 – 17:00

  • Телефон:

    +38 (044) 456 38 04

  • Метро:

    Червона лінія М1, "Шулявська"

  • Таксі:

    +38 (093) 012 32 23