banner-feb22-ua.jpg
04.05.2022 17:20:00

Верховна Рада зобов’яже компанії, які не пішли з РФ, вказувати це в маркуванні та рекламі

Верховна Рада зобов’яже компанії, які не пішли з РФ, вказувати це в маркуванні та рекламі

Якщо раніше серед обмежувальних заходів щодо компаній, які продовжують працювати в країні-агресорі, в першу чергу фігурували підвищені ставки податку на прибуток, то тепер депутати пропонують зобов’язати такі компанії вказувати цю інформацію на товарах та у рекламі.

Нагадаємо, що законопроект №7232 передбачає, що міжнародним компаніям, підрозділи яких продовжують працювати у РФ, встановлюється коефіцієнт 1,5 до ставок податку на прибуток підприємств, екологічного податку, ренти й податку на майно. Компанії можуть бути звільнені від збільшеного податкового навантаження, коли розірвуть економічні зв’язки з Росією.

Як пише портал Liga.net, перед другим читанням законопроект отримав ще одну новацію: у маркуванні та рекламі таких компаній в Україні вказуватиметься інформація про зв’язки з РФ. Про це повідомив доповідач законопроекту, депутат Верховної Ради Ярослав Железняк.

Також компанії будуть позбавлені певних пільг щодо ренти, податку на майно, терміну сплати податків під час воєнного стану. Їм буде заборонено обирати режим Дія.City та користуватися опціями “інвестнянь”. Податковий комітет підтримав законопроект для ухвалення в другому читанні.

Джерело: https://rau.ua/

Поділитися в соціальних мережах:

Місце проведення

  • Адреса виставки:

    Україна, Київ,
    Проспект Берестейський (Перемоги), 40-Б

  • Час роботи:

    10:00 – 17:00

  • Телефон:

    +38 (044) 456 38 04

  • Метро:

    Червона лінія М1, "Шулявська"

  • Таксі:

    +38 (093) 012 32 23