banner-feb22-ua.jpg
28.11.2022 10:35:00

SMART-ФОП: В УКРАЇНІ СПРОСТЯТЬ ПОДАТКИ ДЛЯ ПІДПРИЄМЦІВ

SMART-ФОП: В УКРАЇНІ СПРОСТЯТЬ ПОДАТКИ ДЛЯ ПІДПРИЄМЦІВ

В Україні ФОПи-спрощенці третьої групи автоматично сплачуватимуть податки та подаватимуть звітність. Це стане можливим у разі ухвалення законопроєкту №8226, який зареєстрували у Верховній Раді України (ВРУ).

Про це свідчить інформація на парламентському сайті.

Smart-ФОП

Завдяки новаціям ІТ-фахівцям, SMM-менеджерам, дизайнерам та іншим ФОПам третьої групи без найманих працівників більше не доведеться:
власноручно платити податки;
щоразу подавати декларації;
відстежувати за датами сплату податків. 

Громадянам, які зареєстрували ФОП, потрібно буде подати заявку на порталі чи застосунку "Дія", відкрити спеціальний рахунок у банківській установі. Після чого він в автоматичному режимі вираховуватиме 5% єдиного податку та мінімальний ЄСВ, передаватиме податковій відомості про надходження коштів.

Як уточнив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, вже є досвід з розробки автоматичних послуг, які спрощують ведення бізнесу. Це і швидка реєстрація ФОП, і сплата податків у кілька кліків.

"Але це, звичайно, наступний крок автоматизації. Ми підтримуємо всі проєкти, завдання яких — прибрати людський чинник та зробити послугу непомітною. Культура цифровізації набирає обертів",— зазначив Федоров.

Зокрема, автором відповідного законопроєкту виступив голова податкового комітету Данило Гетманцев.

Що ще варто знати

У серпні запустили нову послугу на порталі "Дія" — автоматичну реєстрацію ТОВ. Тепер відкрити власне підприємство можна за дві секунди.

Джерело: https://novyny.live/

Поділитися в соціальних мережах:

Місце проведення

  • Адреса виставки:

    Україна, Київ,
    Проспект Берестейський (Перемоги), 40-Б

  • Час роботи:

    10:00 – 17:00

  • Телефон:

    +38 (044) 456 38 04

  • Метро:

    Червона лінія М1, "Шулявська"

  • Таксі:

    +38 (093) 012 32 23