banner-feb22-ua.jpg
26.05.2023 09:08:00

НЕ ЗВОЛІКАЙ: ЯК ПРАВИЛЬНО ПРИЙНЯТИ РІШЕННЯ

НЕ ЗВОЛІКАЙ: ЯК ПРАВИЛЬНО ПРИЙНЯТИ РІШЕННЯ

У сучасного бізнесмена, котрий щодня вирішує десятки завдань, часу на роздуми іноді просто немає. Як же прийняти рішення і не помилитися?

Краще швидко, ніж пізно. Згідно з філософією «Першого дня» Джеффа Безоса, багато компаній приймають вірні рішення, але надто пізно. Більшість рішень, вірогідно, прийматимуть на основі близько 70% інформації. Але якщо чекати на 90%, то в більшості випадків чекати доведеться надто довго.

Жодних вагань. Поширена причина відтягування вибору остаточного рішення — те, що воно може виявитися неприємним. Наприклад, потребуватиме визнання, що попередні дії були помилковими — а в цьому нелегко зізнатися самому собі, не кажучи вже про тих, хто поряд. Тому приймайте неприємні рішення, не вагаючись.

Відсікати неймовірні припущення. Одна з головних перешкод у прийнятті рішень — неправильні припущення. Причому це можуть бути не тільки невірно спрогнозовані об’єктивні дані, але й суто суб’єктивні речі. Ми схильні приписувати іншим людям свої думки, почуття, плани тощо.

Вчасно поповнювати свої енергетичні запаси. Правильне рішення не приходить тільки після багатогодинних роздумів за столом після п’ятої порції міцної кави та десятої викуреної цигарки. Все навпаки. Мозок витрачає на прийняття рішень доволі багато часу. А оскільки один із головних принципів роботи мозку — економити енергію, він, стомившись, почне підсовувати замість правильних рішень ті, що звичні для його власника в даній ситуації. Тому для прийняття правильних рішень мозку потрібен не тільки відпочинок, а й цукор у будь-якому вигляді.

#всепотемі

Поділитися в соціальних мережах:

Місце проведення

  • Адреса виставки:

    Україна, Київ,
    Проспект Берестейський (Перемоги), 40-Б

  • Час роботи:

    10:00 – 17:00

  • Телефон:

    +38 (044) 456 38 04

  • Метро:

    Червона лінія М1, "Шулявська"

  • Таксі:

    +38 (093) 012 32 23