banner-feb22-ua.jpg
26.11.2019 21:01:00

Лялька, як я

Лялька, як я

Ви вже чули про чудовий проєкт «Лялька, як я» (A Doll Like Me) від Емі Яндрісевіц (Amy Jandrisevits)? Вона шиє ляльки для дітей з особливими потребами, адже всі діти унікальні та красиві, і кожен заслуговує зазирнути в миле обличчя ляльки і побачити там своє. Емі говорить, що виготовлення ляльок для неї це не бізнес, а швидше місія. Вона прагне зробити подарунок для дітей, які ніколи не зможуть побачити подібних до себе на полицях магазинів.

Ляльки терапевтичні та милі, мають зовнішність дитини, для якої ця лялька зроблена, хто буде нею гратися та любити її. Шрами, родимки, різні кінцівки, забарвлення шкіри – всі ці речі, ми рідко можемо побачити на ляльках, але багато дітей з особливостями і для них це все життя!

Еммі вважає, що кожна дитина, незалежно від статі, етнічної приналежності, віку, медичного діагнозу чи будови тіла, повинна мати таку ляльку. Це важливо, оскільки психічне здоров'я потрібно розглядати як необхідну частину медичної допомоги.

Ми зобов’язані дбати про людей, які навколо нас. Майстриня звертає увагу на те, що кожен може змінити у своєму мовленні акценти – не Кого ми бачимо, а Як ми дивимося. Раніше Емі була соціальним працівником дитячої онкології, згодом зайнялася своїм проєктом. Значна частина її ролі полягає в тому, щоб допомагати дітям пристосуватися до ситуації, яку вони не можуть контролювати. Ляльки є невіддільною частиною ігрової терапії.

Емі почала свою діяльність під гаслом «якщо ти бачиш щось, що хочеш змінити, зміни його!». Зазвичай батьки або вихователі платять за ляльок близько 100 доларів з витратами на доставку. Але бувають випадки, коли люди не можуть собі цього дозволити, тоді Емі виготовляє за кошти, які надходять на благодійний рахунок, переказ може здійснити кожен охочий.

Якщо ми справді хочемо поговорити про загальне здоров'я дитини, нам потрібно просувати здорову та позитивну самоідентифікацію. Лялька – це один зі способів проявити доброту.

Джерело: https://cutt.ly/seX9kWp

https://www.facebook.com/nannysbabiestoodollslikeme/

https://cutt.ly/SeX9vxH

Поділитися в соціальних мережах:

Місце проведення

  • Адреса виставки:

    Україна, Київ,
    Проспект Берестейський (Перемоги), 40-Б

  • Час роботи:

    10:00 – 17:00

  • Телефон:

    +38 (044) 456 38 04

  • Метро:

    Червона лінія М1, "Шулявська"

  • Таксі:

    +38 (093) 012 32 23