banner-feb22-ua.jpg
15.11.2021 13:16:00

Дизайнери Almaborealis випустили дитячі набори ЗРОБИ САМ для створення одягу

Дизайнери Almaborealis випустили дитячі набори ЗРОБИ САМ для створення одягу

Головоломка поєднала у собі тренд на екологічну стійкість, стильні речі та елемент розвиваючої педагогіки.

Дизайн-студія Almaborealis створила модульний набір DIY (do it yourself, «зроби сам»), що містить шматочки тканини у зручному форматі головоломки, з яких дітям запропоновано самостійно пошити собі одяг.

Проект під назвою Puzzleware був включений в шорт-лист премії для дизайнерів і архітекторів Dezeen Awards в категорії «дизайн, що носиться».

Тактильні набори Puzzleware, призначені для дітей віком від 4 до 12 років, включають шматочки різнокольорової біорозкладної вовни, товсту тупу в'язальну спицю та картку «Вчися вишивати» з переробленого паперу. Концепція набору, заснована на теорії раннього навчання, у тому, щоб діти могли самостійно вчитися, використовуючи предмети повсякденного побуту, а не іграшки.

Авторка Puzzleware Майя Нюгрен, ще будучи художником по костюмах у дитячому театрі, була захоплена створенням яскравого нетипового одягу, який би захоплював дітей візуально і при цьому залучав до навчання нової навички. «Сучасне та майбутнє покоління можуть втратити не лише навички виготовлення одягу, а й усе, що з ним пов'язане. Вони не знатимуть, звідки беруться звичні повсякденні предмети, не зможуть зрозуміти цінність матеріалів та кваліфікованої праці», - прокоментувала Майя.

Серед подібних ініціатив, спрямованих на знайомство дітей з індустрією моди, можна також виділити освітній онлайн-проект від рітейлера Marks&Spencer, в рамках якого англійських школярів знайомлять з історією моди, навчають матеріалознавству та навіть побудові бізнес-плану.

Джерело: PROfashion.ru

Поділитися в соціальних мережах:

Місце проведення

  • Адреса виставки:

    Україна, Київ,
    Проспект Берестейський (Перемоги), 40-Б

  • Час роботи:

    10:00 – 17:00

  • Телефон:

    +38 (044) 456 38 04

  • Метро:

    Червона лінія М1, "Шулявська"

  • Таксі:

    +38 (093) 012 32 23