banner-feb22-ua.jpg
26.12.2018 20:16:00

І часточку душі – у Boxing day. 26 грудня –День подарунків

І часточку душі – у Boxing day. 26 грудня –День подарунків

Поміж цілої низки наших народних і державних новорічно-різдвяних свят, вписалося і це британське – День подарунків. Ну, як ми, українці, любителі дарувати і бути обдарованими, можемо його обминути чи зробити вигляд, ніби не помітили?

Давним-давно у далеких Британії, Канаді, Австралії, Новій Зеландії та на Самоа й Кірібаті заможні люди 26 грудня обдаровували своїх прислуг, які у Різдво працювали, та робили для них вихідний день. Подарунки упаковували в гарні коробки, звідси й назва – Boxing day.

З часом ця традиція поширилася по всьому світу, а з нею «народилося» ще одна правдоподібна версія походження назви. Казали, ніби то служителі церкви 25 грудня розкривали коробки, у які благодійно налаштовані прихожани весь рік кидали монетки, а 26-го роздавали гроші нужденним.

У будь-якому разі в основі свята - християнські цінності, які сповідувала церква: допоможи ближньому, адже «благородніше дарувати, ніж брати».

Що для нас, українців, означає це свято британського походження? Виявляється, те ж саме - подарунком ми прагнемо підкреслити своїм рідним та близьким, як ми їх любимо і цінуємо. Чужим людям – нагадати, що вони не одні у цьому світі, подарувати їм частинку свого тепла. І, звісно, ще – віру і надію.

Не забудьте і ви у Boxing day додати до обраного подарунка свою любов, позитивні настрої і хороші посили. І не так уже й важливо, коли ви будете вручати свого гостинця - цього дня, чи на прийдешні свята. Головне, щоб вибране з любов’ю і подароване від душі, принесло усім приємні емоції і незабутні відчуття!

Поділитися в соціальних мережах:

Місце проведення

  • Адреса виставки:

    Україна, Київ,
    Проспект Берестейський (Перемоги), 40-Б

  • Час роботи:

    10:00 – 17:00

  • Телефон:

    +38 (044) 456 38 04

  • Метро:

    Червона лінія М1, "Шулявська"

  • Таксі:

    +38 (093) 012 32 23