banner-feb22-ua.jpg
19.05.2023 11:57:00

5 ШЛЯХІВ ЗНИЖЕННЯ СОБІВАРТОСТІ ПРОДУКЦІЇ

5 ШЛЯХІВ ЗНИЖЕННЯ СОБІВАРТОСТІ ПРОДУКЦІЇ

Для того, щоб зрозуміти, які виробничі процеси можна скоротити, необхідно врахувати безліч нюансів. Важливо дотримуватись розумного компромісу і зберегти баланс.

Використання дешевших аналогів сировини й матеріалів у виробництві, безсумнівно, дозволяє зменшити собівартість товарів і послуг. Але важливо пам'ятати, що економія не повинна впливати на якість. Тому, якщо за нижчу ціну не вдається знайти сировину й матеріали належної якості, краще обрати інший спосіб.

Закупівля товарів гуртом дає змогу досягти зниження собівартості одиниці продукції. Важливо пам'ятати, що такий спосіб не є доцільним для товарів, які швидко псуються. Адже високий показник втрат зводить нанівець переваги гуртових цін. Цей метод зниження собівартості продукції працюватиме лише при жорсткому контролі й мінімізації втрат.

Зменшення зарплат працівників — ефективний спосіб зниження собівартості продукції. Але такі дії підвищують ризик відтоку кваліфікованих спеціалістів і збільшення коефіцієнта плинності кадрів. Врівноважити наслідки цього методу зменшення собівартості товарів допоможуть додаткові заохочення для працівників.

Скорочення персоналу призводить до підвищеного навантаження на робітників штату, і, як наслідок, зниження ефективності роботи. Тому зменшувати кількість працівників варто тільки внаслідок автоматизації процесів і модернізації виробництва. Одноразове вкладення у придбання обладнання для виробництва в довгостроковій перспективі дозволить знизити собівартість.

Облік, контроль і делегування повноважень. Підвищення ефективності управління дозволить розумно витрачати часові ресурси. Розподіл праці між підрозділами та кваліфіковані спеціалісти на керівних посадах допоможуть оперативно розв'язувати виробничі задачі, штатні робочі ситуації та форс-мажори. Це дасть змогу зменшити собівартість продукції, скоротивши загальну кількість часу на її виготовлення.

#всепотемі

Поділитися в соціальних мережах:

Місце проведення

  • Адреса виставки:

    Україна, Київ,
    Проспект Берестейський (Перемоги), 40-Б

  • Час роботи:

    10:00 – 17:00

  • Телефон:

    +38 (044) 456 38 04

  • Метро:

    Червона лінія М1, "Шулявська"

  • Таксі:

    +38 (093) 012 32 23