banner-feb22-ua.jpg
10.03.2023 07:00:00

4 ПРАВИЛА ВЕДЕННЯ ДІЛОВИХ ПЕРЕГОВОРІВ З КЛІЄНТАМИ

4 ПРАВИЛА ВЕДЕННЯ ДІЛОВИХ ПЕРЕГОВОРІВ З КЛІЄНТАМИ

Спілкування — основа будь-якого успішного бізнесу. З переговорами стикається практично кожен підприємець. І зрештою вам доведеться вести переговори з клієнтами. Щоб вони пройшли успішно, використовуйте кілька порад.

Більше слухати, менше говорити. Почніть будь-які переговори, запитавши про очікування вашого клієнта. Дозволивши йому висловитися, ви зможете дізнатися про потреби. Ключ у тому, щоб зрозуміти, що дійсно хвилює клієнта, а не просто повторювати свою унікальну торгову пропозицію знову і знову.

Складіть список цілей у порядку важливості. Обміркуйте від чого ви готові відмовитись. Професор Уортонської школи бізнесу Адам Грант рекомендує стратегію ранжування. Наприклад, довгострокова співпраця буде кращою за миттєвий прибуток. Якщо першої мети досягти не вдається, переходьте до другої.

Киньте якір. Ви повинні підходити до будь-яких переговорів з клієнтом, знаючи мінімальну ціну, з якою ви готові погодитися. Це і є ваш якір. Цифра є найменшою сумою, яку ви можете прийняти, покриваючи свої витрати та отримуючи прибуток. Коли переговори заходять у безвихідь, настає час скористатися якорем.

Контролюйте емоції та не приймайте все за чисту монету. Прийоми, якими ви користуєтеся, можуть бути використані проти вас. Якщо клієнт нахвалює вас або дає вам відчути перевагу — це хитрий маневр. Не поспішайте поступатися.

#всепотемі

Поділитися в соціальних мережах:

Місце проведення

  • Адреса виставки:

    Україна, Київ,
    Проспект Берестейський (Перемоги), 40-Б

  • Час роботи:

    10:00 – 17:00

  • Телефон:

    +38 (044) 456 38 04

  • Метро:

    Червона лінія М1, "Шулявська"

  • Таксі:

    +38 (093) 012 32 23