banner-feb22-ua.jpg
13.05.2019 23:57:00

Окрім турботи та любові мамам потрібен безпечний простір: Уляна Супрун

Окрім турботи та любові мамам потрібен безпечний простір: Уляна Супрун

"Цей день не лише про вдячність та любов до всіх мам, а й про щиру турботу про них. Надзвичайно важливо будувати дружній простір для мам, адже часто він взагалі не враховує їхніх інтересів", - так висловилася в.о.міністра охорони здоров'я Уляна Супрун у Facebook з нагоди Дня матері.

За словами Супрун, життя з маленькими дітьми вимагає певних коректив у просторі. Йдеться про інклюзивність, безпеку, чисте довкілля, відкритість і дружність навколо. Зокрема, можливість для грудного годування та гігієни поза домом.

Нині міста по всьому світу втілюють ініціативи, спрямовані на формування дружнього середовища для батьків і дітей, розповіла керівник МОЗ. Зокрема, такий простір характеризує наявність, насамперед, зелених просторів у достатній кількості, належної якості та з гарантованою безпекою; захищених від зовнішнього оточення та доступних ігрових майданчиків. Важливим аспектом є транспортування — наявність відділених тротуарів, велосипедних доріжок, зниження бровок, щоб можна було проїхати з візочком, уповільнення руху транспорту поблизу дитячих закладів, ліфти та пандуси.

"МОЗ України часто звертає увагу на інклюзивність та безпеку простору для мам у медзакладах. Зокрема, стосовно заборони заїжджати до закладів з дитячими візками. Така заборона — цілковите безглуздя. Саме з медичних закладів починається доступний та інклюзивний простір, де про пацієнта піклуються та допомагають", - наголосила Супрун.

Утім, зазначила вона, це стосується не лише охорони здоров’я - дружній, безпечний та інклюзивний простір для мам з дітьми потрібен усюди. Якість публічних просторів не лише критично важлива для фізичного, соціального та когнітивного розвитку маленьких дітей, а й значно полегшує життя матусям.

"Це важливо взяти до уваги управлінцям міст, об’єднаних територіальних громад та людям, що втілюють зміни. Щоби дійсно проявляти любов до мам, маємо враховувати їхні інтереси та робити життя більш якісним і приємним", - наголосила в.о. міністра.

Вона закликала українців берегти своїх мам, адже "вони — найдорожче, що в нас є".

Джерело: www.ukrinform.ua

Поділитися в соціальних мережах:

Місце проведення

  • Адреса виставки:

    Україна, Київ,
    Проспект Берестейський (Перемоги), 40-Б

  • Час роботи:

    10:00 – 17:00

  • Телефон:

    +38 (044) 456 38 04

  • Метро:

    Червона лінія М1, "Шулявська"

  • Таксі:

    +38 (093) 012 32 23